Vijf boeiende uitvindingen in 2019

V

Time magazine heeft weer eens de honderd beste uitvindingen van het jaar gepubliceerd. Ik heb er vijf leuke voor u uitgekozen, zonder aandacht te schenken aan de uitvindingen die nog sneller doen games, nog meer doen multitasken. Wel staat er een multitaskoven in de originele lijst. 

De slimme wandelstok. Blinden kunnen hun wandelstok koppelen aan een app die hen ook waarschuwt voor hindernissen die zich een eind boven de grond bevinden. Denk aan een uitstekende tak, een scheve paal. Vooral als blinden een zware valies sleuren, en dus vooroverleunen zijn ze kwetsbaar.

100 procent recycleerbare sneakers. Adidas neemt ze netjes terug en recycleert ze volledig. Het ideale eindejaarsgeschenk voor milieubewust medeburgers. Maar geef geen paar cadeau aan die zichtbare spijbelaars, die hebben er al tientallen gekregen.

Magic Spoon cereal. Een ontbijtgraan laag in suiker en kookhydraten, en rijk aan proteïnen. Iedereen weet al vele jaren dat die zogenaamde gezonde ontbijtgranen niet bepaald aan te bevelen zijn in een evenwichtig dieet. Toegegeven, witte boterhammen met choco zijn nog ongezonder. 

De blackbox voor medische ingrepen. Een piloot wordt met zijn slachtoffers begraven, een chirurg begraaft zijn slachtoffers. De luchtvaartindustrie neemt elk ongeval ernstig. Elke fout is het startpunt van een nieuw leerproces. Daarom natuurlijk dat het aantal ongevallen met vliegtuigen zo absurd klein is. Maar vermijdbare medische fouten zijn al in vele landen de derde doodsoorzaak. Tijd dus voor de black box in de operatiezaal. Als het dan fout loopt, kan men nagaan waarom. De lerende organisatie. 

Kinderen handenvrij op je schouder. MiniMeis is opvouwbaar en helpt je met  je kinderen handenvrij op tocht te gaan. Wel blijven opletten voor je rug.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rubrieken