Managementgedrag

M

In deze boeken vind je reflecties over mijn vakgebied, managementgedrag.  Mijn afscheid van deze wondere wereld draagt niet toevallig de titel  ‘bye bye management’. De centrale vraag in dat boek luidt: wat zijn managementconcepten nu echt waard? En de vraag stellen is helaas ze al gedeeltelijk beantwoorden. De Romeinen wisten het al: caveat emptor, koper van managementideeën wees op je hoede!

Bye, Bye Management
Marc Buelens over  heden, verleden en toekomst van management

 

 

Een bekentenis. Vroeger dacht ik dat er grote geheimen verborgen lagen achter al die succesvolle managers, topconsultants en eminente professoren. Ruim veertig jaar geleden stortte ik me met volle overgave op het onderzoeken van die geheimen. Ik bevroeg talloze managers, las honderden managementboeken, en schreef er zelf ook verschillende. Ik hoopte de rangen van de ‘alwetenden’ ooit te mogen vervoegen. Ik heb recent die rangen verlaten, wetende dat ik het geheim van het management nog steeds niet ken. Wel kan ik vrij scherp verwoorden wat we niet weten en kan ik even ironisch glimlachen met de pseudo-experts die beweren het wél te weten. In Bye Bye Management reflecteer ik een laatste keer over de thema’s die me veertig jaar nauw aan het hart lagen.

Essentials – Beslissen
Leer snel en beter beslissen

Marc Buelens, Herman Van den Broeck

 

Heldere en onderbouwde beslissingen nemen is een onmisbare bouwsteen van elk professioneel managementsucces. Maar is goed beslissen echt zo’n koud kunstje als iedereen wel denkt? Uit de vele beslissingsblunders blijkt alvast van niet. Goed beslissen is hard werk. Het is een kwestie van aanleg én inspanning, talent én volharding, van inspiratie en veel transpiratie. In dit boek leer je in vijf duidelijke stappen knopen doorhakken en alternatieven afwegen. Het neemt je mee langs een boeiende ontdekkingstocht van mentale misleiders, focus op het doel, omgaan met verlies en het belang van snelle adviezen van anderen. ESSENTIALS – Beslissen helpt iedereen die geregeld beslissingen neemt met ernstige gevolgen. Het helpt je na te denken over je beslissingsproces, want hoe beter je dat proces beheerst, hoe hoger de kans dat je beslissing gunstige gevolgen heeft. Jij wilt toch ook sneller en beter beslissen?

Beide boeken alsook mijn andere boeken rond managementgedrag zijn uitgegeven bij LannooCampus.
Gratis verzendkosten!  – vermeld buelens in de promotiecode bij Lannoo

 

 

 

Rubrieken