Slimme non-fictie

S

 

Ik ben een bestseller

Hoe slimme non-fictie schrijven

Marc Buelens en Niels Janssens

Er bestaan vele meeslepende boeken over fictie schrijven. Maar het is alsof non-fictie zichzelf schrijft, daar is het aanbod bijna onbestaand.  Schrijf het boek dat je zelf wil lezen. Dus besloten Niels (uitgever bij LannooCampus) en ikzelf dat principe toe te passen. Vanaf eind mei komt er een boek op de markt over… zichzelf. Want ook dat boek is uiteraard een non-fictieboek.  Hoe begin je eraan, waar liggen de valkuilen, hoeveel werk is eraan, en vooral: wat is het allerbelangrijkste? Dat kan ik al even verklappen: helderheid. Maar hoe bereik je dat de lezer na pagina twintig nog wil verder lezen?

Niels en ik helpen de lezer graag op weg naar het schrijven van een inspirerend vakboek. We doorprikken enkele mythes over schrijven, klaren klassieke  misverstanden over publiceren uit en helpen je de belangrijkste auteursknopen door te hakken. Eén antwoord ken je al: in geval van twijfel, wees nog helderder.

Verschijnt eind mei 2018 bij Lannoo.

Meer info en bestellen.

 De grote sprong zijwaarts

Op reis in de Chinese Far West

Marc Buelens, Lutgart Dusar, Pieter Klingels, Dirk Tieleman

Als Kuifje in China voelde ik mij toen ik als ’embedded professor’ mee mocht gedurende vier weken met een tiental ervaren reizigers doorheen ‘De Grote Leegte’ van West-China. Zelden heb ik op zo’n korte tijd zoveel geleerd. Velen hadden de reis voorbereid, mijn mede-auteurs kwamen beslagen op het Chinese ijs en ik… zorgde in de blogs voor de lichte, relativerende noot. Het bundelen van onze literaire en fotografische krachten heeft geleid tot het merkwaardigste boek waar ik ooit aan meegewerkt heb.

Uitgegeven bij Houtekiet.

Meer info en bestellen

Rubrieken