Corona, verkeersdoden en onbedoelde effecten

C

Een jaar na de aanslagen op elf september 2001 berekende de bekende professor besliskunde Gerd Gigerenzer  wat de gevolgen waren van de vliegangst van de Amerikanen. Voor middellange afstanden waren ze massaal overgeschakeld op auto’s. Vliegen was gevaarlijk. Je moest opletten voor terroristen. Er vielen tijdens het jaar na de aanslagen zo’n 1595 extra verkeersdoden. Een studie van Blalock et al. schatte 2170 extra doden. Uiteraard vielen de meeste doden in de buurt van New York. Dit soort onbedoelde gevolgen kan altijd parten spelen. Een van de weinig positieve gevolgen van de lock-downs zijn uiteraard minder verkeersdoden. Bij ons, maar ook in de Verenigde Staten?

De Amerikaanse economie, dank zij de man van wie ze nu trachten het presidentschap te stelen, heeft zich flink herpakt. De auto-industrie draait op volle toeren. Amerikanen kopen vooral luxe-auto’s en pick-ups. Waarom? Vliegen wordt de facto bemoeilijkt en dus net zoals bij 9/11 schakelt de Amerikaan over op de auto voor zijn middellange afstanden.

En inderdaad, het aantal verkeersdoden is gestegen. Niet in de steden, maar op de grote snelwegen. Blijkbaar om twee redenen: er worden veel minder korte, maar meer lange afstanden afgelegd, en vooral op de halflege wegen rijden steeds meer chauffeurs aan overdreven snelheid. Zijn die cijfers robuust?  Niet echt, want enerzijds meer verkeer en anderzijds halflege snelwegen lijken elkaar wat tegen te spreken. Het zal dus wachten zijn op verder onderzoek wat er nu juist met al die nieuwe luxe-auto’s gebeurt, om zeker te zijn dat Corona twee onbedoelde gevolgen heeft, zowel meer luxe-auto’s als verkeersdoden. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rubrieken