Mis ik iets in mijn vakgebied?

M

Sinds mijn pensioen volg ik management- en ‘organisational behaviour’ niet meer zo strikt op. Af en toe trekt iets mijn aandacht. En dan lees ik het even, om snel over te stappen naar een roman. Zo kreeg ik nu net van Centre for Creative Leadership een opwindend artikel over succesvol uitvoeren van een strategie. Dat is zeker boeiend, want volgens mij ligt de toegevoegde waarde van  strategie voor 90% in de uitvoering, niet in de gedurfde visie, originele positionering of wat je nog kan bedenken. En wat leer ik in dat artikel?

  • Lead change. 
  • Shape culture. 
  • Leverage polarities. (in mijn boek van 1991 was dat het fundamenteel uitgangspunt)
  • Span organizational boundaries.

Verder lezen in ‘Pigs have Wings’ van PG Wodehouse leek me zinvoller. Wil u aub in uw bedrijven ondertussen niet vergeten verandering te leiden, cultuur vorm te geven en nog wat van die dingen die ik in ‘bye bye management’ zo netjes op een hoopje heb geveegd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rubrieken