Zelfzorg

Z

Op zondag 27 november 2011 overleed Ann Vermeiren, mijn echtgenote.

Samen schreven we het boek ‘Zelfzorg’, nadien herdoopt tot ‘Beter zorgen voor jezelf’. We combineerden in dit boek Anns ervaring als psychotherapeute met mijn academische kennis.  20 000 verkochte exemplaren maakten het tot een tijdloze klassieker in de categorie ‘zelfhulpboeken’. Wat spreekt de lezers zo sterk aan?  Anns levenswijsheid, de talrijke voorbeelden, de pragmatische aanpak zonder dat naïef hoera-toontje van de Amerikaanse boeken.  Zelfzorg is investeren in jezelf, het is hard werken, maar het rendement voor je zelf en… je dierbaren is heel groot.

Ann schreef een boek over de laatste maanden van haar leven toen ze zichzelf (en mij…) voorbereidde op haar dood. Het boek wordt vaak als geschenk gegeven aan mensen die zich verzoend hebben met een duidelijke vervaldatum op de verpakking rond hun leven, om Anns woorden te gebruiken.

Beter zorgen voor jezelf – 4de editie

Marc Buelens en Ann Vermeiren

Het is opvallend hoe vanzelfsprekend mensen het vinden om voor anderen te zorgen. Maar zorgen ze ook genoeg voor zichzelf? Wil je verandering in je leven, en liefst vandaag nog? Wil je meer tijd voor jezelf? Wil je een betere gezondheid, minder stress, en een betere balans in je leven? Dit boek helpt je op een heel toegankelijke manier op weg. Beter zorgen voor jezelf zet de gouden stelregels om beter voor jezelf te zorgen heel helder uiteen: ken jezelf, waardeer jezelf, kies en bemin je keuze, verander je kijk op de wereld en verwen jezelf. Het is een uitnodiging om even stil te staan bij je leven, en er de motivatie uit te halen om enkele dingen te verbeteren.

Uitgegeven bij Lannoo.

Kies en bemin je keuze

Ann Vermeiren

Ann Vermeiren begeleidde vele mensen op een keerpunt in hun leven. En dan krijgt ze zelf borstkanker… De extreme omstandigheden dwingen Ann om de principes die ze haar cliënten bijbrengt, ook bij zichzelf in de praktijk om te zetten. Haar belangrijkste houvast: ‘Kies en bemin je keuze.’ Als je durft kiezen én leeft naar je keuzes, valt er meteen een pak stress weg en voel je je vrij. En dat deed Ann. Toen bleek dat de diverse ingrijpende therapieën de kanker niet konden verjagen, besliste ze om de behandeling stop te zetten. Om zichzelf en haar omgeving in alle rust voor te bereiden op het afscheid, maar ook om nog volop van elke dag te kunnen genieten.

Uitgegeven bij Lannoo.

Rubrieken