Oh neen, nogmaals geen twee snelheden

O

We kunnen uiteraard zo zei de minister geen voordelen geven aan wie al gevaccineerd is. We moeten wachten tot iedereen de kans heeft gekregen gevaccineerd te worden. Juist, mevrouw, dat zou anders leiden tot een België met twee snelheden, en dat zou zowat de grootste democratische ramp zijn die dit landje ooit is overkomen.

Uiteraard schaffen we eerste klasse in de trein af, tot iedereen dat kan betalen.

Uiteraard zorgen we ervoor dat de toegang tot plastische chirurgie slechts mogelijk is als iedereen dat kan betalen. Armere mensen hebben ook recht op botox

Uiteraard zorgen we er eerst voor dat iedereen een mooie grote auto kan kopen vooraleer we toelaten dat er auto’s rijden.

Uiteraard zorgen we dat er geen e-bikes op de weg mogen tot iedereen die kan kopen.

Uiteraard mag iedereen in het stadium naar de matchen van Club Brugge gaan kijken.

Uiteraard moet iedereen Netflix…

Uiteraard moet iedereen de studie van piloot kunnen aanvatten, ook al kan je die niet betalen.

Maar vooral en ik ga daar een actiegroep voor oprichten. Wie gevaccineerd is, en nog niet op reis mag en drie (of tien?) maanden moet wachten tot hij wel mag, kent maandenlang bittere pijn. Daarom zullen we wie later wel gevacinneerd wordt, ook een sperperiode, een smartperiode, een wachtperiode opleggen. Want stel je voor, we krijgen een land met twee snelheden, zij die zo’n smartperiode hebben gekend, en zij die de dag na hun vaccin al allerlei dingen mogen doen in het land van de vrijheid.

Twee snelheden, NOOIT! ACTIE: NU!

PS. De beste oplossing is uiteraard iedereen stilstaan. Dus: de perfecte lockdown, anders mag de ene winkel open en de andere niet, mag de ene naar het werk en de andere niet, mag de ene naar het bos, en de ander niet. Ik eis een totale lockdown NU! Stel je immers voor, de ene woont aan zee (ik) en de andere mag niet naar zee. Uiteraard kan dat niet! Eerst moet iedereen de kans krijgen naar de zee te komen en door al die maatregelen rond de NMBS heeft niet iedereen dezelfde kans. Dus: ook ik moet binnenblijven, anders hebben we een maatschappij met twee zee-snelheden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rubrieken