Oh ja, ook ik ga ervan uit dat we Nieuwjaar zonder maskers kunnen vieren

O

Alleen ben ik niet zo zeker over welk jaar we spreken.

In ieder geval bieden politici weer tegen elkaar op, duwen ze elkaar opzij om ons het goede nieuws te brengen, het RIJK van de VRIJHEID is komende, laten we knielen uit dankbaarheid, want dank zij onze helden (onze politici uiteraard) zullen binnenkort weer de nachtclubs openen. Wat een verdienste, wat een moed, wat een beleid.

Maar mijn speciale prijs voor politieke visie gaat naar de Vlaamse regering. Deze zal een eigen voorraad strategisch zorgmateriaal aanleggen. Wat een daadkracht, wat een kwaliteit van bestuur. Dat probleem van te weinig schorten en mondmaskers dat was toch maart 2020? Hierboven hebben we het toch over nieuwjaar 2022? Je zou toch verwachten dat ALLE overheden een systeem hebben ontwikkeld dat er op geen enkel niveau nog te korten kunnen zijn van strategische goederen. Of mag Wallonnië wel in de penarie geraken. Kan zo’n overlegcomité niet even zo’n knap uitgewerkt controlesysteem goedkeuren, eventueel wat verstrengen of bijsturen? Dat kan toch in alle stilte? Ik heb toch ook niet van de daken gebazuind dat ik mijn brandverzekering en ja hoor mijn hospitalisatieverzekering heb betaald?

Ons politiek systeem is wel degelijk aan herdenken toe. Meer beleid, minder brandjes blussen, of -sorry- overstroomde huizen leegpompen. Die switch lijkt onmogelijk, het jammere is natuurlijk dat populistische of extreem rechtse bewegingen daar garen mee spinnen. Niet dat zij een toonbeeld zijn van heldere toekomstgerichte visies, integendeel, een vreemde hunkering naar de jaren vijftig, nostalgie van alle soort, dat lijkt hun partijprogramma. Vrouw aan de haard, man en vrouw in de kerk en veel bidden, blinde vinken eten, en naar Schipper naast Mathilde kijken en supporteren voor THOR Waterschei. Juist, naar de tijd toen we nog nieuwjaar vierden (en geen kerstcadeaus gaven!) zonder mondmasker.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rubrieken