Met kleine kinderen naar Londen

M
Kinderen tot een jaar of vijf hebben vooral  interesse  in wat er zich binnen een straal van tien meter rond hen afspeelt. Of dat nu in Antwerpen, Londen of in een Iglo is…
Dé topper bij kleine kinderen zijn de eekhoorns, je ziet ze in alle parken, maar vooral in St James’ Park, niet vergeten heel veel oud brood op de kop te tikken.  En je ziet zovele leuke vogels in dat park! Daar heb je als volwassene ook wat aan.
Een andere topper is in een dubbeldekker bovenaan rondrijden. Vertrek aan Aldwych en zoek een bus die rijdt door Regent’s street én Oxford street. Ideaal bij kerstverlichting. Maar hoelang zal het nog duren of Oxford Street wordt volkomen verkeersvrij?
En leuke speeltuinen natuurlijk. Zoek even ‘play gardens London’ op het Internet. Er is er meer dan een in de buurt van British Museum, waaronder eentje waar er geen hangjongeren binnen mogen. Knap gedaan.
Als je een buggy meehebt, onderschat de wandelafstanden niet, zou ik naar het Olympisch Dorp in  Stratford gaan, vlak bij het metrostation. Daar is een waanzinnige speeltuin, en je kan er leuk wandelen, er is van alles te zien en te doen, en kleine kinderen zullen gefascineerd zijn door  bizarre details. Voldoende toiletten daar! Bezoek zeker de velodroom. En waag je aan de toren van ArcelorMittal met een leuk spiegelpaleis. Het geheel is een kindvriendelijke buurt, maar ondertussen heb je zelf ook amusement. Nadien kunnen de shopaholics het grootste winkelcentrum van Europa bezoeken.
Madame Tussaud, het peperdure London Eye?  Wachten tot ze (veel) ouder zijn!  Maar de kabellift aan Greenwich North (Jubilee Line) is best leuk, veel goedkoper, geen lange rijen, en als volwassene zal je wat ontgoocheld zijn, je ziet het ‘verkeerde’ stuk van Londen, maar kinderen zullen het wel sensationeel vinden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rubrieken